The Window Project
Description

The Window Project is a curated outdoor, new media installation space facing the southern end of Woodruff Park from the windows of the Digital Arts Entertainment Laboratory (DAEL). The infrastructure consists of six high definition projectors synchronized to create a rear-projection screen that stands over six feet high and spans over 80 feet in width and can be seen from any vantage point in Atlanta’s central park and from the main pedestrian path of students of Georgia State University. The mission of The Window Project is to create a public art space that engages the community and enhances the Georgia State University campus and downtown Atlanta.

We invite the participation of local, national and international emerging and established moving image artists to submit current work reconfigured for six projectors around a curved surface or new work specifically created to take advantage of the multi-projector format. This space and format allows artists to break from the constraints of a single screen on a flat surface with a prescribed viewing point. We do not seek a specific theme for the content, but expect that it should be high visual, technical and conceptual quality and well suited for this unique public space, which is large, but subtle due to the curved glass and location on a downtown building window.

Categories
New Media
Reviews